Info

Wat zijn de Gouden Ketjes?

Donderdag 24 mei 2012 werden de Gouden Ketjes voor de vijfde keer uitgereikt. De Gouden Ketjes zijn de tweejaarlijkse prijzen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (waarbij de volgende editie weliswaar in 2015 doorgaat). Hiermee beloont de VGC organisaties, instellingen of verenigingen die baanbrekend werk verrichten in Brussel. Er staat telkens één thema centraal. Dit jaar is dat Muren slopen, bruggen slaan! en gaan de prijzen naar uitzonderlijke samenwerkingen tussen de verschillende beleidsdomeinen: cultuur, jeugd, sport, onderwijs, vorming, welzijn, gezondheid of gezin.

Wie mag meedoen?

Elke organisatie, instelling of vereniging die in Brussel een positief verschil maakt door samenwerking met organisatie(s) uit een ander beleidsdomein. Een dossier kan slechts ingediend worden voor één Gouden Ketje. De jury kijkt uit naar kandidaten die inspireren door wat ze doen, die hun nek uitsteken, die zich met hart en ziel inzetten. Bovendien gaat het om reeds verwezenlijkte projecten: die reeds een werking hebben ontplooid en resultaten kunnen voorleggen. Kortom, een samenwerking die resulteert in een markante meerwaarde voor Brussel.

Wat valt er te winnen?

Er zijn drie categoriën :

  • Cultuur, jeugd en sport
  • Onderwijs en vorming
  • Welzijn, gezondheid en gezin

Een onafhankelijke jury nomineert per categorie 3 kandidaten. Eén van die drie wint een Gouden Ketje in zijn categorie. De prijs gaat naar een organisatie, instelling of vereniging die zich op een meer dan uitzonderlijke manier verdienstelijk maakt binnen het thema Muren slopen, bruggen slaan!
Elke genomineerde wordt beloond met 1000 euro. De drie Gouden Ketjes krijgen elk 5000 euro.

Muren slopen, bruggen slaan